(bardzo)Dobry Grześ Wa-wa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Puchacz
    Moderator
    S_OCP Member
    • 2004
    • 1192
    • Superb III (3V3)

Ja też już jestem po. Zapał i uporczywość w dążeniu do perfekcji u Dobrego Grzesia Wawa najlepiej są widoczne właśnie przy ustawianiu geometrii.
    Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• fernando
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1890

Ja też polecam geometrię u DGW, jak i inne usługi tej firmy z

Komentarz

• looker
        RS
        • 2008
        • 1886
        • Octavia II (1Z3)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Świetnie się czyta wszystkie te pochwały pod adresem Grześka, i że nie odpuszcza nigdy dążąc do rozwiązania problemu.
        A jak ja kiedyś opowiedziałem mechanikowi jak wymieniam olej (odsysanie strzykawką resztek z obudowy filtra etc.) to mi odpowiedział coś w tym stylu: "Łooo Panie, jak ja bym tak robił to bym na chleb nie zarobił !" :shock:
        No to jak to jest ? :diabelski_usmiech
        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Puchacz
          Moderator
          S_OCP Member
          • 2004
          • 1192
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez looker
          No to jak to jest ? :diabelski_usmiech
          Najlepiej przyjedź i zobacz. Bo to odsysanie strzykawką to ciekawy pomysł.

A co do takich mechaników - i ogolnie ludzi - którzy chcą, ale im się nie chce, to tak już jest. Albo się coś robi i do tego przykłada, robi to perfekcyjnie. Albo się robi na odpierdol, a niestety auta bardzo wiele wybaczają. Co do głupiej wymiany oleju, zobacz ile było na forum sytuacji, przelania, niedolania. I co? I nic. Auta jeżdzą dalej i nic im się nie stało.

Są ludzie, którzy traktują swoją pracę "posiedzieć od 9 do 17", a sa ludzie, nastawieni na efekty. Niestety tych drugich jest znacznie mniej. A wśród mechaników bardzo ciężko takich znaleźć.

Dla przykładu. Robiłem dwa tygodnie temu geometrie, w "zwykłym" zakładzie, bo u DGW jeszcze nie wystartowało. Mimo wszystko dziś pojechałem zrobić to jeszcze raz. Bo wiem, że da się lepiej. Tam, gość był bardzo usatysfakcjonowany, że wszystkie wartości są w zielonym polu i pewnie wielu kierowcom to wystarcza. Mnie nie. Teraz dopiero auto jest zwarte, sztywne i jedzie dokładnie tam gdzie chcę. Pewnie to też kwestia kierowcy i tego, że 9 na 10 nie zauważyłoby różnicy. Oczywiście nie twierdze, że mam jakieś super rajdowe umiejętności.
          Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• looker
            RS
            • 2008
            • 1886
            • Octavia II (1Z3)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A z tym "zarabianiem na chleb" jest jeszcze inna kwestia: facet chcąc wyjść na swoje musi "przerobić" jak najwięcej aut. Rozumiem, że koszty prowadzenia działalności są w Polsce chore ale nie zgadzam się aby to odbijało się na jakości bo wtedy to ja na tym cierpię. Tym bardziej szacun dla Grześka, że jakimś cudem łączy te dwie sprzeczności: jakość i ilość :-)
            Bo o tym, że jakość reklamuje się sama to wiemy chyba wszyscy
            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• cordoba12
              Ambiente
              • 2012
              • 210
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja już po przeglądzie u Grzesia :-) Wszystkie opinie znalazły potwierdzenie :-) dołączam do grupy zadowolonych klientów. Byłem pierwszy raz i teraz wiem że nie ostatni :-)
              Mój Szkodnik :-)
              Pozdrawiam
              Rafał

Komentarz

• _tm_
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 2333
                • Superb III (3V3)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja też już jestem po ustawieniu geometrii. Na ostatnim przeglądzie Grzesiek mi zgłosił, że mam totalnie rozjechaną geometrię i z tego powodu zjechane opony. To by wyjaśniało czemu mój samochód tak szumi (myślałem, że łożyska padają). Dzisiaj odebrałem od Grześka samochód i zrobiłem jazdę próbną - efekt rewelacyjny, w końcu podczas wolnej jazdy nie słyszę tego wkurzającego szumu . A jaki ładny wydruk z pomiarami geometrii dostałem .
                S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                -------------------------------------------------------------------------
                O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• navigator
                  Rider
                  • 2009
                  • 583
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez _tm_
                  Dzisiaj odebrałem od Grześka samochód i zrobiłem jazdę próbną - efekt rewelacyjny, w końcu podczas wolnej jazdy nie słyszę tego wkurzającego szumu . A jaki ładny wydruk z pomiarami geometrii dostałem .
                  [OT]..no proszszsz, niektórzy to jednak mają szczęście w życiu.... :szeroki_usmiech

nic to , zamykam oczy i czekam na ziarenko.... [OT]
                  >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• navigator
                    Rider
                    • 2009
                    • 583
                    • Volkswagen

....no i po ziarenku.... :szeroki_usmiech

..tak zwany mechanik chyba wszystko popsuł... :shock: na pewno, w życiu tak nie było, wszystkie pozycje na zielono i to - bynajmniej - nie w krańcowych skalach tolerancji ale centralnie, "jak w książce pisze" tudzież w mikronowej odległości od tegoż....co więcej nastawy wef końcu pod ", eresa_dwa_u_ce" a nie jak dotąd każden jeden tyfus ustawiał 2UA i na nic uwagi, że co?.....że nie wygląda?, a jednak!... :szeroki_usmiech krew w piach normalnie....

...ale...

zaczęło się tydzień temu, nastawy, kąty, srąty, kręcenie śrubkami, smyranie fajery coby jak porządny penis męski (podobną sąi damskie... :szeroki_usmiech ) trzymała pion skoro na poziomie chce być....rurki, rurczeki, predłużki, dzwigienki, dźwignie, dźwigniska, prośby, groźby, modły, gusła i inne srusła i , w(e)sz ani drgnie wypalając oczęta nasze burdelową poświatą..... :szeroki_usmiech

..no to sru...srubki, śrubeczki, zdrowaśki, dzigienki, dźwignie, fajera srera, tył, szrpanie, pchanie.....nic... :szeroki_usmiech

strzał z cybucha, fajera, tył....pardubicka raz jeszcze, i jeszcze....... i jeszcza a gnida nadal czerwona....

....pozdrowienia dla konstruktorów, po raz enty tył, fajera........efekt wiadomy.... :szeroki_usmiech, odczyty, sryty, konstrukcja figur bliżej nieokreślonych w przestrzeni....parę(dziesiąt) "panienek", cybuch....śrubki, śrubeczki, dźwignie, dźwigienki, deja qrwa vu...... :diabelski_usmiech...

...zmiana końcepcji, pardubicka, cybuch, testy drogowe......i ladacznica w szuwary....cybuch, kajet....my vs srebrna 0:1.... :szeroki_usmiech

ale ostatecznie w zad jej dokopalim....nabrała manier a i jak czworonóg tresowany siem tera porusza

a i nawet jamnik mię nie ujeb... ugryzł znaczy jak coponiektórych.... :hehe:

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez navigator
                      zamknij się :lol: :wink:
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• navigator
                        Rider
                        • 2009
                        • 583
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez szkoda
                        zamknij się :lol: :wink:
                        ...aż tak siem wgryzł :?: ....... :hehe

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

:lol:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Le-Ce
                            L&K
                            • 2010
                            • 1313
                            • Octavia I (1U2)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM

w zad jej dokopalim
                            od tego trza było zacząć, widocznie to wersja z tych kochających inaczej :diabelski_usmiech
                            nawet jamnik mię nie ujeb... ugryzł znaczy
                            widocznie zachodziłeś go o tyłu :diabelski_usmiech
                            Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• navigator
                              Rider
                              • 2009
                              • 583
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez Le-Ce
                              widocznie zachodziłeś go o tyłu
                              ...no fuaśnie widoku amanta jak na złość nie było, to i sposobności do pieszczot los nie dostarczył, totez ciesz siem waść na zachodzenie monopolem.... :satan

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

żesz w dupę widzę, że chłopaczyna wszystko zrobi, żeby się tylko pozbyć natrętów gapiących się na łapy -> poczekalnia robi się coraz ciekawsza :lol:
                                jakby jeszcze nie ładował tych przeterminowanych tureckich rozrządów i nie lał przepalonego selektola to już zaczynałoby popachniewać prawdziwym warsztatem
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• navigator
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 583
                                  • Volkswagen

żesz w dupę widzę, że chłopaczyna wszystko zrobi, żeby się tylko pozbyć natrętów gapiących się na łapy
                                  ..no fakt, fortelarz siem zrobił niezgorszy.... :szeroki_usmiech pewnie do foldzwagena wozi coby ustawili bo to przesz cza umić...... :szeroki_usmiech
                                  jakby jeszcze nie ładował tych przeterminowanych tureckich rozrządów i nie lał przepalonego selektola to już zaczynałoby popachniewać prawdziwym warsztatem
                                  no ba...zawsze to lepiej mnieć pasek z dalekiej przyszłości niźli ten przeterminowany...no ale cóż, chłopina końbinuje jak potrafi.... :wink: , a ten miksolowaty to rzeczywiście, żałość...... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Byłem, wyjechałem zadowolony z usługi i ceny. Podziękowania serdeczne

Komentarz

• mandaryna5505
                                      Classic
                                      • 2009
                                      • 13

witam a wiec opowiem wam moja historie z DGW ustawienie gruszki turbo ok 150 pękło a tu co zawiesza się reklamacja i co słyszę turbo do wymiany zwykłe naciagactwo przecież mógł powiedzieć od razu i się nie bawić ale kaske trzeba było zarobić później rozrząd i szklanki uszkodzone gniazdo propozycja DGW naprawa gniazda wałek szklanki remont głowicy wszystko cacy odbiór samochodu i wywaliło uszczelkę czujnika temperatury węze twarde wycieki po uszczelniałem na własna rękę ponieważ wasz cudowny Grześ powiedział ze to przypadek no i najlepsze byłem u niego dzisiaj płyn chłodzący fioletowo czarny i co usłyszałem morze to głowica morze blok pęknięty skąd on morze wie dziec radź sobie sam ostrzegam bierzcie faktury albo pisemna gwarancje na to co robi bo jak idzie o reklamacje chłopak ma cie w du... e omijać z daleka i nie nabierać się na te jego odsysanie oleju czysty zabieg marketingowy tak ja te wpisy od znajomków UWAGA pamiętaj o gwarancji na piśmie na robotę to oszust
                                      jasiek5505

Komentarz

• mandaryna5505
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 13

witam ja kto skąd jest mechanikiem skoro po jego robocie coś się dzieje nie tak to chyba oczywiste ze mu to zgłaszam i jest z jego strony podejmowane działanie a nie totalna olewka ja się nie muszę znać to on powinien zaproponować rozwiązanie problemu nie tak ? i co stego ze obsługuje polowe ocp bo nie rozumiem związku ja podałem fakty jak mnie potraktował wzia kasę i nara .
                                        jasiek5505

Komentarz

• mandaryna5505
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 13

ja tylko przestrzegam innych co maja zrobić przy większych naprawach ja zostawiłem u niego parę tys brać gwarancje na piśmie albo fakturę żeby niemu gł się cwaniaczek wykręcić ze swojej roboty ja teraz muszę jeździć po warsztatach i diagnozować czy to uszczelka głowica czy jeszcze coś innego a to powinien on sprawdzić ale lepiej zbyć bo co jak sie okaże ze to jego wina zwroty albo poprawka i co nie zarabia a nowy warsztat trzeba utrzymać niema czasu na poprawki i stratę kasy !
                                          jasiek5505

Komentarz

• Wally
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 3796
                                            • Volkswagen

Parę dni temu sam robiłem rozrząd u niego i za chwilę pyr pyr pyr nawet nie wiem co się zdziałało ale nie śmiga jak powinien :diabelski_usmiech

powrót i od ręki sprawa załatwiona - nie było nic z rzeczy o których piszesz...
                                            pomijam informacje które dostałem bez proszenia i kosmetyczną naprawę (poprzedni "mechanik" przy wymianie oleju spierdzielił) którą zrobili gratis

Cena na stronie DGW - i krótko... widziały gały co brały... jak nie zrozumiały to szkoła podstawowa się kłania i czytanie zez zrozumieniem trzeba powtórzyć :diabelski_usmiech

tyle w temacie :diabelski_usmiech uff....
                                            Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                            => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                            => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                            "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• martino
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 974

Zamieszczone przez Jerry
                                              U DGW gwarancja jest słowna...
                                              Hola! Wystarczy powiedzieć, że chcesz fakturę, rachunek czy cokolwiek innego i dostajesz.

Zamieszczone przez mandaryna5505
                                              UWAGA pamiętaj o gwarancji na piśmie na robotę to oszust
                                              Mocne słowa. :evil:
                                              Martino
                                              125 KM /272 Nm - to już było....
                                              teraz jest duży "+"
                                              dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                                              -----------------------------------------------
                                              PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Jerry
                                                Classic
                                                • 2006
                                                • 10

Zamieszczone przez martino
                                                Zamieszczone przez Jerry
                                                U DGW gwarancja jest słowna...
                                                Hola! Wystarczy powiedzieć, że chcesz fakturę, rachunek czy cokolwiek innego i dostajesz.
                                                O ile dobrze pamiętam to jak DGW wymieniał rozrząd i parę jeszcze rzeczy u Octavii mojego Ojca (jeszcze w warsztacie za Dębe), Ojciec spytał go czy dostanie jakieś pokwitowanie czy gwarancję na wymianę wszystkiego w razie czego, na co DGW uśmiechnął się i rzekł że gwarancja jest tak jak u wszystkich....i tak się skończyła rozmowa. Bez żadnego papierka, więc moje zdanie jest że gwarancja jest słowna i tylko tyle, nie mówię że źle

Wymiana rozrządu przebiegła prawidłowo, Ojciec ciągle jest bardzo zadowolony z jakości usługi, a że niecałe 20 000 km później pociekł nowy uszczelniacz na wałku, który wymieniał DGW przy wymianie rozrządu...trudno, zdarza się że wysypie się nawet nowa część po wymianie. Także bez napinki 8)

Komentarz

• mandaryna5505
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 13

zle mię zrozumieliście ja nie chce żeby się napinał i latał bo zapłaciłem wydaje mi się ze jeśli po jego robocie czyli remoncie kompletnym głowicy coś się dzieje nie tak i ja go o tym informuje to powinien mi to zdiagnozować i pomóc rozwiązać problem nie tak ? a on mi na to ze się nie dotyka auta i co byście zrobili przecież jak by wyszła inna przyczyna to ja bym chętnie zapłacił chodzi oto ze on umył ręce od problemu i już wiec kolego Wally jak robisz u kogoś rozrząd i coś się wysra to co robisz idziesz do mechaniora i składasz reklamacje chyba ze jesteś z innego świata i idziesz i się prosisz żeby jaśnie pan zerknął co się mogło stać pamiętaj jego części jego robota jego gwarancja tak jest od wieków.
                                                  jasiek5505

Komentarz

• Samiec
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 4287
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Korzystam z usług DGW już kilka lat, na razie zawsze urzędowałem w Dębe.
                                                    Zawsze fakturkę dostaje.
                                                    Dogadujemy się czy części łatwi on czy ja we własnym zakresie.
                                                    Rozrząd wymieniłem już u niego 2 razy, popychacze, uszczelkę głowicy również, po jej wymianie puścił uszczelniacz na wałku, reklamacja uznana. Zrobiona po późnych godzinach, gdyż grafik był bardzo napięty. Od wymiany uszczelki już ponad 70kkm.

Odnośnie głowicy jak miałeś ogarniętą tak jak ja, czyli planowanie, ciśnieniowe sprawdzenie szczelności itd. To na pewno nie jej wina.
                                                    Jeżeli wszystko zostało złożone prawidłowo(nowe śruby) i uszczelka nie miała feleru, to chyba faktycznie możesz mieć mikro pęknięcie na bloku. Czego raczej w normalnym zakładzie nie sprawdzisz.
                                                    Mnie nie było przy twojej sprawie, więc nie wiem co i jak, ale może próbuj się jeszcze dogadywać.
                                                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...